0

Η πρώτη ταινία ελεύθερη πνευματικών δικαιωμάτων

Posted by Leela on 2:23 μ.μ.

Η Σουηδία μας έχει -έτσι κι αλλιώς- συνηθίσει σε καινούριες ιδέες, όμως σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για κάτι πραγματικά πρωτοποριακό.

Είμαι απολύτως πεπεισμένη πως όλοι μας θα θέλαμε να έχουμε στη διάθεσή μας άπειρο “υλικό διασκέδασης” (όπως ταινίες, μουσική..), και ιδανικά θα το θέλαμε δωρεάν! Μέχρι τώρα βέβαια κάτι τέτοιο φάνταζε μαγικό, μιας και κανένας μεγαλοπαραγωγός που σέβεται εαυτόν δε θα τολμούσε να δώσει χρήματα χωρίς να έχει σίγουρο το “λαβείν” της υπόθεσης..

Η σκηνοθέτης Hanna Sköld, έκανε ακριβώς αυτό. Δανείστηκε 10.000 € για να γυρίσει την ταινία “Nasty Old People” και στη συνέχεια αποφάσισε να τη μοιράσει δωρεάν σε ολόκληρο τον πλανήτη μέσω του PirateBay.

Η ταινία αφορά σε μια κοπέλα μέλος των νεο-ναζί, όπου η δουλειά της είναι να προσέχει τέσσερις μισότρελους ηλικιωμένους. Ενώ λοιπόν βλέπει τη ζωή της εντελώς αδιάφορα, μετά από μια νύχτα που θα επιτεθεί σε έναν τύπο αφήνοντας τον αναίσθητο, τα πράγματα γι’ αυτήν αλλάζουν.


Πρόκειται για την πρώτη ταινία ελεύθερων πνευματικών διακιαωμάτων, πράγμα που σημαίνει πως μπορείς να την κατεβάσεις δωρεάν, να τη δείς, ακόμα και να την αλλάξεις όπως θέλεις!!

Το επίσημο site της ταινίας είναι http://nastyoldpeople.org , όπου μπορείς να δεις το trailer, αλλά και να βρεις περισσότερες πληροφορίες γύρω από το συγκεκριμένο project.

Επιπλέον, μπορείς να κάνεις και δωρεές προς την ομάδα παραγωγής της ταινίας, πράγμα το οποίο συνιστώ ανεπιφύλακτα, μιας και τέτοιες ιδέες πρέπει και μπορούμε να τις στηρίζουμε (έστω με τα χρήματα τα οποία θα έδινες για να τη δεις στον κινηματογράφο).

0 Comments

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2009 Leela's Blog All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.