5

Έρωτας είναι..

Posted by Leela on 8:47 π.μ.

Όταν ξεκίνησα να γράφω αυτό το κείμενο, το είχα ήδη πάρει απόφαση.. θα ήμουν ειλικρινής! Πρώτα με τον εαυτό μου και μετά μαζί σας..

Δεν είμαι σίγουρη πως ξέρω τι ακριβώς είναι ο έρωτας. Ίσως να μην τον έχω νιώσει ποτέ, ίσως απλά να πέρασε και να μην του έδωσα σημασία..!

Όταν ρωτάς τους άλλους γύρω σου να σου πουν τι είναι ο έρωτας, παίρνεις πάντα παρόμοιες ιδανικό-ρομαντικές απαντήσεις:

Έρωτας είναι:

Ένας κόμπος στο στομάχι κάθε φορά που είσαι δίπλα του..

Να μην μπορείς να τον βγάλεις από το μυαλό σου..

Ένα μόνιμο καρδιοχτύπι..

Να ανυπομονείς για ένα του φιλί, άγγιγμα, χάδι..

<..σου λένε με μελιστάλαχτο μπλιαχ ύφος..!!>

Τι να σας πω??

Εγώ μέχρι και τα 18 μου ένιωθα έτσι σε μόνιμη βάση και για παραπάνω από έναν ανθρώπους.. πειράζει?? Καρδιά αγκινάρα θα μου πείτε, και μάλλον έχετε δίκιο!

Μετά, εντελώς ξαφνικά μου πέρασε. Άκουσα, δηλαδή, κάποιον να λέει πως ‘ο έρωτας σοβαρά βλάπτει την καριέρα’, μου άρεσε και το υιοθέτησα!! Ή απλώς δε βρέθηκε κάποιος τόσο μάγκας, ώστε να μου ξαναδέσει το στομάχι κόμπο.. (¨~)

Και επιστέφω στο προκείμενο. Πώς ξέρεις ότι είσαι ερωτευμένος??

Οι πιο πονηροί από εσάς θα πουν πως απλώς το ξέρεις, το νιώθεις όταν σου συμβαίνει! Αφού όμως το νιώθεις εσύ ρε φίλε, γιατί δε μου το εξηγείς και μένα να μη μένω με την απορία??

«Ο Έρωτας είναι τυφλός,

Χτυπάει πάντα πισώπλατα και έρχεται ακάλεστος..

Ο Έρωτας είναι ένας μικρός θεός,

Δε σε ρωτάει αν τον θες και εσύ δεν μπορείς ποτέ να του αρνηθείς..»

Όμορφα λογάκια, μικρές αλήθειες ίσως. Έχει όμως σκεφτεί ποτέ το έξυπνο μυαλουδάκι κάποιου από εσάς πως ίσως όλο αυτό το παραμυθάκι με τον Έρωτα το χρησιμοποιούμε κάθε φορά που μας πιάνουν οι ανασφάλειες και θέλουμε απλώς να χωθούμε σε μια ζεστή αγκαλιά?? Μήπως είναι και αυτό μια καραμέλα που πιπιλάμε, απλά και μόνο για να έχουμε κάτι στο στόμα??

Βγείτε για λίγο από το ροζ συννεφάκι και ακολουθείστε με!

Εγώ σας λέω πως ΕΡΩΤΑΣ δεν υφίσταται, και εσείς άντε να με πείσετε για το αντίθετο! Ναι, σαφώς και συμφωνώ πως όταν γνωρίζουμε ένα καινούριο και ενδιαφέρον άτομο ενθουσιαζόμαστε. Ειδικά όταν αυτός τυγχάνει να είναι και κούκλος ακόμη καλύτερα! Ίσως, κατά περίπτωση, ο ενθουσιασμός να κρατάει πιο πολύ.. Αν πχ. περνάμε καλά μαζί του, έχει δυνατότητες στο sex.. και αν έχει και μυαλό ακόμη καλύτερα! Αλλά, ειλικρινά, ερωτευόμαστε ποτέ ολόκληρο το πακετάκι?

Η απάντηση σαφώς και είναι υποκειμενική..

Εγώ, για παράδειγμα, έχω ερωτευτεί επανειλημμένα τον Sakis, τον Prince William etc. (αλλά και πάλι δεν τους έχω δει με πυτζάμες Κυριακή πρωί να σέρνονται και να ζητάνε καφέ..) Και μην αρχίσετε τώρα οι άντρες να μουρμουράτε.. Ο κόσμος είναι σκληρός και οι γυναίκες ερωτεύονται το χρήμα, τη δόξα, το κορμί ή ακόμη και το μυαλό κάποιου <ανάλογα με το τι standards ζωής έχει η καθεμιά..!>

~τώρα για το τι ερωτεύεστε εσείς, έχω μια μικρή υποψία πως δεν έχουμε και πολύ μεγάλες διαφορές..

Και επειδή το παιχνίδι με τις λίστες-κατηγορίες μ’ αρέσει τρελά, λέω να σε βάλω στο τριπάκι να το παίξεις.. Παρακάτω θα βρεις μερικές κατηγορίες, ανάλογα με το πώς, που και πόσο ερωτευόμαστε..

Λοιπόν, φίλε αναγνώστη, είσαι..

-->ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ από τις σχέσεις, αν δεν μπορείς να μείνεις μόνος σου ούτε για μια ώρα. Απλά σκέψου ποια ήταν η μεγαλύτερη περίοδος μοναξιάς που πέρασες ποτέ.. <αν η απάντηση είναι κάπου προς το μήνα, την πάτησες-αυτή είναι η κατηγορία σου!>. Ακόμη και εγκλωβισμένος να είσαι σε μια σχέση, την προτιμάς από τη μοναξιά. Είσαι λίγο κολλημένος –γενικά- και η αλλαγή στη δική σου sex life, μάλλον είναι μια λέξη που δε θα γνωρίσεις ποτέεεεεε!!

-->ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ. Αν ασχολείσαι με το άλλο φύλο μόνο όταν έχεις ανάγκη από sex, η απλώς δεν έχεις με τίποτε άλλο να ασχοληθείς! Κακό δεν είναι, φάση είναι.. Θα σου περάσει! Και μάλλον όταν σου περάσει, θα παντρευτείς την πρώτη που θα βρεις και θα κάνεις πολλά παιδιά..

-->ΘΥΜΑ. Sorry, αλλά από αυτοεκτίμηση δεν ξέρεις και πολλά, έχεις και μια τάση προς το μαζοχισμό και το μόνο που αγαπάς είναι Ό,ΤΙ έχει σχέση με αυτόν. Ακόμα και να σε φτύνει, εσύ σα θεό θα τον έχεις. Όχι κάποιον συγκεκριμένο, όλους τους αυτούς που κατά καιρούς είσαι μαζί!! Ειλικρινά, δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να αλλάξει. Υπάρχουν και ψυχολόγοι, βέβαια..

-->ΤΥΠΟΣ ‘ΘΕΛΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ’. Ερωτεύεσαι πάντα τα άτομα που δεν μπορείς να έχεις <τι λέγαμε πριν για τον Sakis ?!?> Δε θα εκδηλωθείς ποτέ και πάντα θα ελπίζεις χωρίς νόημα! Never getting laid, λέω εγώ.. Και ρίξε και καμιά ματιά γύρω σου, γιατί πάντα κάποιος σε γουστάρει και εσύ δεν το βλέπεις..

-->ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ. Είσαι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού! Σε κυνηγάνε όλοι και εσύ δεν κάνεις τίποτε για να κρατήσεις τη σχέση -φτάνει που του κάνεις τη χάρη και είσαι μέσα σε αυτήν! Και βέβαια, μετά από λίγο καιρό θα τον βαρεθείς, θα τα μαζέψεις και θα φύγεις βιαστικά και χωρίς εξηγήσεις για τον επόμενο! Αυτό δεν είναι σχέση όμως, σεξ με ημερομηνία λήξης είναι..

-->ΚΥΚΛΟΘΥΜΙΚΟΣ. Ή αλλιώς ψυχικά διαταραγμένος.. Μη μιλάς, αφού είσαι! Επιδιώκεις την αγάπη, αλλά φοβάσαι και να δεθείς! Μια έτσι και μια αλλιώς. Διαλύεις τις σχέσεις με εξαιρετική ευκολία (γιατί φυσικά κάτι θα σου την σπάσει στο έτερον ήμισυ), αλλά για να προχωρήσεις στην επόμενη θα σου πάρει τόσο καιρό, όσο θα πάρει στον ΠΑΟΚ να πάρει πρωτάθλημα.. Απλώς άστο να συμβεί!

-->ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ. Πώς να στο πω? Παραμυθιάζεσαι εύκολα! Πέφτεις στα δίχτυα των άλλων αμέσως μόλις σε προσεγγίσουν με όμορφο τρόπο.. Αλλά το κακό είναι πως πέφτεις στα δίχτυα πολλών ανθρώπων ταυτόχρονα και μετά άντε να τα μπαλώσεις! Τουλάχιστον, έχεις γίνει expert στα ψέματα.. Κάπου θα σου χρησιμεύσει!!

Εγώ, λοιπόν, για μένα τα ξέμπλεξα.. ελπίζω και εσείς!!

Και για να μην κρύβομαι, θα σας μαρτυρήσω υπεύθυνα πως τον εαυτούλη μου τον βρήκα σε τρεις ολόκληρες κατηγορίες..

Ψαχτείτε λίγο, δείτε τι ακριβώς είστε και τι θέλετε από τον άλλον. Μην περιμένετε να ξυπνήσετε ένα πρωί ερωτευμένοι με το τέλειο άτομο που όλως τυχαίως θα κοιμάται ήρεμα δίπλα σας.. Η ζωή μας αρκετά πολύπλοκη από μόνη της. Γιατί λοιπόν να κάνουμε και τις σχέσεις μας τόσο πολύπλοκες?? Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δυσκολεύουμε τα πράγματα..

>>Εκτός βέβαια αν είστε όπως εγώ, που τρελαίνομαι να τα κάνω όλα μπάχαλο, και να ψάχνομαι μετά να βρω την άκρη! Και ναι, βάζω και τους άλλους σε αυτό το trip-άκι.. Γιατί αυτό τελικά είναι ο Έρωτας για μένα – η διαδικασία στην οποία μπαίνεις γνωρίζοντας τον εαυτό σου μέσα από τις σχέσεις σου με τους άλλους!! Εσύ κάνεις την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά και το κορμί σου να μουδιάζει.. Γιατί όλα τελικά στο μυαλό μας είναι..!


..if love is a mind thing, then my mind has a crush on you..


5 Comments


gamw tis mpourdes egrapses

axaxaxaxaxaxxaxaxaax


πολυ καλο!


Λοιπόν για να τα γράφεις αυτά μάλλον δεν έχεις ερωτευτεί ποτέ. Ο έρωτας είναι κάτι απίστευτο δεν μπορείς να το εξηγήσεις .Ο,τι και να σου λένε απλώς προσπαθούν να το περιγράψουν (όπως και εγώ ) . Δεν προγραμματίζεις τον έρωτα . Δεν βλεπεις και λες απλά μου αρέσει εξωτερικά . Ο έρωτας έρχεται απροσκλητος , και όταν σου συμβαίνει τρελαίνεσαι . Εγώ προσωπικά έχω ένα μήνα τώρα που τον σκέφτομαι συνέχεια . Κάθε φορά που είναι κοντά μου ή πρόκειται μα τον συναντήσω στο δρόμο το αισθάνομαι . Είναι δίπλα μου και δεν τον έχω δει ? Η καρδιά μου είναι έτοιμη να βγει ...και μολις γυρνάω να τον κοιτάξω χάνω τη γη. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα .πρέπει να σου συμβεί για να μπορέσεις να καταλάβεις τους άλλους που είναι ερωτευμένη. Εσύ μπορεί να το θεωρείς τώρα μια βλακεία όμως όταν θα σου τύχει θα με καταλάβεις,όχι μόνο εμένα...
Το βλέμμα του με σκοτωνει όταν με κοιτάζει σταματάει ο χρόνος . Α ρε Παναγιώτη κάνε κάτι αγόρι μου . Γιατί δε μου μιλάς ? Εγώ εσένα περιμένω ... Σε θέλω ρε αγόρι μου . Μπορει όμως να μην μιλάμε αλλά όταν τα βλέμματα μας συναντιούνται να ξέρεις ότι μεσα μου πεθαίνω και ξαναγεννιεμαι . Είμαι τόσο ερωτευμένη μαζί σου που νιώθω ότι έχω αρχίσει να σε αγαπώ . Και θα μου πείτε τώρα αφού δεν μιλάτε πως τον έχεις ερωτευτεί ?
Πρώτον: μιλάμε με τα μάτια .
Δεύτερον: έχουμε κοινούς γνωστούς οπότε βλεπομαστε συχνά.
Και τρίτον: δεν θα αντέξω για πολύ. Αν δεν την κάνει αυτός την αρχή να είστε σίγουροι ότι την επόμενη φορά θα το κάνω εγώ.
:-) <3. ;-) <3. :-* <3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ο έρωτας ειναι κατι ανεξηγητο το οποιο οσο και να προσπαθησα να καταλαβω ποτε μου δεν μπορεσα και ουτε προκειται να καταλαβω ισως τελικα ο ερωτας να μην ειναι κατι το οποιο ντε και καλα πρεπει ολοι να ζησουμε ισως να ειναι για λιγους ισως για πολλους ποιος ξερει απλα πιστευω πως ναι ο ερωτας ειναι να βλεπεις καποιον και να ξεχνας τα παντα να τον σκεφτεσαι συνεχεια αλλα αυτα ειναι τα καλα του ερωτα αλλα οπως ολα τα πραγματα εχουν και την ασχημη οψη οπως να πληγωνεσαι καθε φορα που ελπιζεις οτι θα σου μιλησει και δεν το κανει η οταν δεν σου δινει σημασια η ακομη χειροτερα σε εχει εντελως γραμμενη μη νοιαζοντας για το τι κανεις απλα εγω πιστευω πως πρεπει να βρεθεις στο καταλληλο μερος την καταλληλη στιγμη για να πετυχουν και τους δυο σας τα βελη του ερωτα αλλιως βραστα οσο για το αν καποιος σε θελει απλα ειναι οι καταστασεις τετοιες που δεν μπορει να στο εκφρασει θα πω οτι απλως δεν σε θελει τοσο ωστε να ξεπερασει τους φοβους του και να σε διεκδικησει αλλωστε οι ανδρες πρεπει να ειναι οι κυνηγοι γιατι εαν παρουμε εμεις αυτον τον ρολο δεν θα ειμαστε κυνηγοι αλλα καλα εκπαιδευμενα σκυλακια που τα κανουν οτι θελουν


Να μαντέψω:
ΤΥΠΟΣ ‘ΘΕΛΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ’.
ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ.
ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ (όχι ακριβώς όπως το αναλύεις) - hopelessly romantic λέει και η Taylor Swift.
οι κατηγορίες σου. Τυπικές για άτομα με ψηλο iq... Μην απογοητεύεσαι. Είμαστε πολλοί- ξέρω ότι καθε άλλο παρά παρήγορο είναι να υπάρχουν κι άλλοι δεινοπαθούντες, αλλά τουλάχιστον δεν είσαι φρικιό!

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2009 Leela's Blog All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.