4

Πως γίναμε έτσι (αλλά κυρίως πότε) ??

Posted by Leela on 5:13 μ.μ.
Ξαφνικά κοιτάς γύρω σου κι όλα έχουν αλλάξει. Μεγαλώνεις σε μια εποχή όπου όλα γίνονται εύκολα-γρήγορα-αυτόματα.
Έτσι ζεις κι εσύ -εύκολα. Η δυσκολία τώρα πια σε απωθεί αντί να σε κάνει να εκτιμήσεις αυτό για το οποίο προσπαθείς.
Εύκολη ζωή, να μην κουραστούμε. Εύκολες σχέσεις, να μη μπλέξουμε.
Όσο πιο λίγα πάρε-δώσε, τόσο πιο έυκολη η σχέση -τόσο πιο απλή.
Χωρίς πολλές δεσμέυσεις, χωρίς πολλή επικοινωνία, χωρίς πολύ μπέρδεμα..
Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε (κυριολεκτικά και βρώμικα)!
Κι ακόμη πιο απλά.. Για ποιό λόγο να υπάρχουν δύο, όταν μπορώ και μόνος μου? Ανακάλυψε κι εσύ το internet.
Έχεις καύλες? Μπες, κάνε λίγο chat με κάποιον άγνωστο κι έτοιμος! Ούτε δεσμεύσεις, ούτε δράματα. Τι να την κάνεις τη σχέση όταν υπάρχουν τα site "κοινωνικής δικτύωσης"??
Τσόντες, cyber sex, δονητές, αυτοικανοποίηση μπροστά σε μια οθόνη..

Εκεί έχουμε φτάσει?
Κι όταν το αποφασίζουμε τελικά να το κάνουμε από κοντά, φέρνουμε κι άλλους στην παρέα γιατί μόνο έτσι διώχνεις μακριά τη δέσμευση.
Πότε αρχίσαμε να φερόμαστε σα ζώα?
Από πότε σταμάτησε να μας θίγει το "θέλω να σε πηδήξω"?
Είναι πράγματι τόσο ερεθιστικό να σε μειώνουν, ή μήπως είμαστε ανίκανοι για κάτι παραπάνω?

Στην Αμερική (του μέλλοντος) έχει αρχίσει να γίνεται ξανά μόδα η διατήρηση της παρθενιάς μέχρι το γάμο (βλέπε Lenny Kravitz, Adrianna Lima). Εκεί φτάσαμε? Αντί να κοιτάμε μπροστά, να ανακυκλώνουμε απαρχαιωμένες αντιλήψεις του παρελθόντος?

Ε, λοιπόν εγώ έτσι δε μεγαλώνω.
Μεγαλώστε μόνοι σας.

4 Comments


Blame the message, not the messenger... DO we have to blame the media? The internet? Or perhaps society? Humans were, and have always been, creatures of decadence, the difference of this era is that bad examples spread out far away from their originating point, through radio waves, television signals and ethernet cables.

And concerning sex, there are two kinds of sex, classical and baroque. Classical sex is romantic, profound, serious, emotional, moral, mysterious, spontaneous, abandoned, focused on a particular person, and stereotypically feminine. Baroque sex is pop, playful, funny, experimental, conscious, deliberate, amoral, anonymous, focused on sensation for sensation's sake, and stereotypically masculine. The classical mentality taken to an extreme is sentimental and finally puritanical; the baroque mentality taken to an extreme is pornographic and finally obscene. Ideally, a sexual relation ought to create a satisfying tension between the two modes (a baroque idea, particularly if the tension is ironic) or else blend them so well that the distinction disappears (a classical aspiration).


Μεγάλη ανακάλυψη το sex γλυκέ μου. Κάτι που συμβαίνει ανάμεσα σε ανθρώπους από την αρχή του κόσμου, καταφέρνει να μας παιδεύει-βασανίζει(!)-αποπροσανατολίζει ακόμη και σήμερα..
Η μεγαλύτερή του επιτυχία, δε, είναι πως σου δίνει άλλοθι για οποιαδήποτε μαλακία έχεις στο μυαλό σου να κάνεις.. (Δε φταίω εγώ, σε γουστάρω-με φτιάχνεις-τόσο κακό είναι να σε θέλω?)
Δεν ξέρω αν ποτέ θα συνειδητοποιήσουμε πραγματικά πόσο απλό είναι, και πόσο πολύ μακριά βρισκόμαστε εμείς από την ιδέα του sex. Όσο για μένα, νομίζω πως υπάρχουν τόσα δισεκατομμύρια είδη sex, όσα και είδη ανθρώπων-ζώων σε αυτόν τον πλανήτη. Απλώς επειδή δεν μπορούμε τη μοναξιά, μροτιμάμε να συμφιλιωνόμαστε στα καλούπια άλλων αντί να βγάζουμε τα δικά μας φετίχ-βίτσια-πες το όπως θες.
Το πρόβλημα ξεκινάει από την ιδέα πως το sex είναι βρώμικο-κακό-ανίερο(λολ). Ακριβώς επειδή μας πιπιλάνε το μυαλό πως αυτό είναι "νόμος", σε συνδυασμό με τη δική μας έμφυτη έφεση στην "αμαρτία" καταλήγουμε τελικά να κάνουμε ότι πιο σιχαμένο αντί ότι πραγματικά γουστάρουμε..

PS. i always blame the messenger..kinda like the kings of ancient times. chop his head off if i don't like what he tells me! later I'll regret it and fool myself saying I'll never do it again.. lucky for u, Ur message i liked. come back again..


Forgive me lass, for using prose,
the forfeit of my greek;
for english words purposely arose,
and in my stead they speak.
Simple you may say it is,
but simple it is not;
complicated as the people is,
and that's certainly a lot.
It might be clear, for the clear mind,
filthy for the shallow,
passionate like fingers' grind,
or tender, even hallowed.
The barriers the mind can place,
to be saintly like an abbot,
or as you put it so well earlier,
to treat her as a harlot;
indeed, the problem lies there,
we're crushed by these extremes,
if only less concerned we were,
and give in to our whims...
I fail to see your point of view,
complexity you do support,
in your first post; if you read through,
in the second you retort.
My thought in this, and you confirm,
a point if I could make;
if you are courtly, bold and firm,
your inner God you can awake...

For as you say, it matters not,
who wakes you up each day,
for he should always fear the bloke,
to bed who makes you lay.


"Η αλήθεια ακούγεται σαν ψέμα.

Η ειλικρίνεια τρομάζει.

Ο ερωτισμός σοκάρει.

Το σεξ γίνεται χυδαίο ανώμαλο πρόστυχο...

Και όλα αυτά γιατί;

Γιατί το μυαλό είναι τόσο στενό, όσα τα περιθώρια που του αφήσαμε να μορφωθεί και να ωριμάσει.

Πιστεύω ότι ο έρωτας είναι ότι σημαντικότερο έχει ο άνθρωπος. Έρωτας είναι τα πάντα, η ίδια η ζωή. Κάθε στιγμή, ότι και να κάνει κανείς, μπορεί να το απολαμβάνει, να είναι ερωτευμένος με αυτό, να νιώθει ηδονή. Ηδονή μπορεί να σου προσφέρει η δημιουργία, να κάνεις κάτι, να προσφέρεις, να ευχαριστήσεις ένα συνάνθρωπο, η διάρκεια μιας εργασίας και το αποτέλεσμα της. Την μεγαλύτερη ηδονή όμως μπορούμε να την πάρουμε από το σεξ. Εκεί δίνεις μυαλό, ψυχή, σώμα και όλα λειτουργούν για την ηδονή για την ικανοποίηση. Προσφέρεις και ταυτόχρονα σου προσφέρεται.

Η σοβαρότητα και η ωριμότητα στον έρωτα και στο σεξ, είναι να το αποδέχεται κανείς όπως είναι, χωρίς σεμνοτυφίες και ψεύτικες ηθικές. Είναι να μιλάς να εκφράζεσαι και να το ζεις ελεύθερα και άνετα. Το σεξ είναι, ρομαντικό αλλά και άγριο, απλό αλλά και πολύπλοκο, στημένο αλλά και γεμάτο φαντασία, όλα αυτά που τολμάς ή δεν έχεις τολμήσει.

Το σεξ δεν είναι μια άψυχη λειτουργία, δεν μπορείς να αφήσεις την ψυχή εκτός, την κουβαλάς πάντα μαζί σου και αυτή μπορεί να σου δώσει το μεγαλύτερο μέρος της ηδονής. Γρήγορο φαγητό, γρήγορο σεξ, είναι στοιχεία ανούσια και άψυχα. Είναι στοιχεία που δείχνουν ότι ο άνθρωπος δεν απολαμβάνει τις ανάγκες του, απλά τις καλύπτει χωρίς ποτέ να είναι ικανοποιημένος. Έτσι του δημιουργείτε η αίσθηση της λαιμαργίας και της συνεχούς αναζήτησης, χωρίς να καταλαβαίνει ότι όσο και να τρώει, όσο και αν αναζητά ποτέ δεν θα καλυφθεί γιατί δεν δίνει ποτέ τον χρόνο στην ψυχή να γευτεί. Ένας αέναος κύκλος, που εμείς δημιουργούμε, από επιπολαιότητα και βιασύνη.

Ο έρωτας, το ομορφότερο και πιο πλούσιο δώρο που μας χάρισε η φύση, είναι μια τόσο καθαρή και αγνή λειτουργία, που μόνο το ανθρώπινο μυαλό, μπόρεσε μπορεί και θα μπορεί να τον “βρωμίσει”.

Όλοι οι όροι για τον έρωτα έχουν ρίζα ελληνική. Μόνο το σεξ δεν έχει. Γιατί;
"

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2009 Leela's Blog All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.